Kultúra

2016.10.06. 19:40

A szabómester tárlata - Brindza László alkotásai a Bartók aulában

Dunaújváros - Fényben tündöklő címmel nyílt meg csütörtökön este a Bartók aulában Brindza László festő friss és ropogós kiállítása. Tanulságok sora.

Szabó Szabolcs

Rendszeres olvasóinkat már korábban tájékoztattam arról, hogy Brindza-ügyben elfogult vagyok. Kamaszkorom felét ama házban töltöttem, így legalább szigorú lehetek a kiváló szabómesterből lett szintén érdemes alkotóval.

A Bartók aula havi rendes kiállításadagját gondozó Rohonczi ROHO István úgy érezte - tegyük rögvest hozzá: joggal -, hogy a város egyik leginkább látogatott kiállítóterében ad lehetőseget emberünknek.

 

Megvallva az őszintét, a kezdetekkor némileg aggódtam, hogy miként is fognak működni a Brindza-művek e közegben, ám mint arról köszöntő bevezetőjében Smuk Imre pályatárs és egykori színházi direktor is regélt: kiválóan. A Fényben tündöklő címmel jelentkező gyűjtés nem egységes. Tájak, városok, emberek és benne ott rejlenek a mögöttes sorsok.

Brindza László, a sokat emlegetett szabómester elindult egy úton, amelynek még közel sem ért a végére, de így félúton is szemlézhető, hogy főhősünk sokkalta többet kíván közölni egy-egy alkotással, mint egy puszta tájleírás. Bizakodunk, hogy Brindza László tovább halad majd e pályán, és további kiváló alkotásokkal gazdagít majd minket. Én pedig kérnék egy új sportzakót. Is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!