tárlat

2019.10.25. 12:32

A Petőfi-kultusz alakváltozásairól nyílik kiállítás a PIM-ben

Olyan tárgyak jelennek meg, amelyek közül sokat még sosem láthatott a közönség.

Dunaharaszti, 2015. január 31. Petõfi Sándor szobra Dunaharasztiban, a Némedi út és az Andrássy Gyula utca keresztezõdésében. Az egész alakos szobor Máté István és Lantos Györgyi szobrászmûvészek 2013-ban készült alkotása. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

Forrás: MTVA / Bizományosi

Fotó: Faludi Imre

A Petőfi-kultusz alakváltozásairól nyílik kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM), Budapesten – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Kalla Zsuzsa, a kiállítás kurátora kiemelte: a kamaratárlat egy különleges, kísérleti kiállítás, amely – szemben a PIM nemrég felújított, számos interaktív eszközt, multimédiás pontot is felvonultató, Petőfi Sándorról szóló állandó kiállításával – kizárólag műtárgyakkal próbál meg hatni a látogatóra.

A kiállítás anyaga képzőművészeti alkotásokból, festményekből, szobrokból, grafikákból, díszkiadásokból és alkalmi kiadványokból, emlékbeszédekből áll össze, amelyek közül sokat még sosem láthatott a közönség.

A formabontó kiállítás négy kiemelt évfordulóra (1899, 1923, 1949, 1973) fókuszál, és azt mutatja meg, hogyan ünnepelte a költőt a magyar társadalom különböző időszakokban – fűzte hozzá.

A Bolyongó üstökös – A Petőfi-kultusz alakváltozatai című tárlat október 29-től májusig tart nyitva.

Borítókép: illusztráció / Petőfi Sándor szobra Dunaharasztiban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában