Kultúra

2017.06.08. 17:20

A mi fotós lányunk

Dunaújváros - "Úgyhagyott" ezzel a címmel nyílt fotókiállítás csütörtökön a Bartók aulájában Zsedrovits Enikő munkáiból.

Balla Tibor

Valahogy így kezdődne egy átlagos tudósítás a Bartók aulagalériájának szezonzáró kiállításáról, ha nem kellene elfogultságot jelentenünk. Merthogy a kiállító művész - ugyanis Rohonczi ROHO István megnyitóbeszéde szerint is új művésszel gazdagodott a város - a kollégánk. Zsedrovits Enikő lapunk fotóriportereként örökíti meg a pillanatokat. A mi fotós lányunk. A megnyitón játszó alkalmi zenekar klarinétosa is kollégánk, Jankó Árpád, aki Farkas Csabával és Hegyi Istvánnal közösen világ- és magyar slágerekkel hangolta a közönséget.

Az "Úgyhagyott" képein minden épületnek megvan a maga története, mondta Fehérvári Tamás esztéta a megnyitón. Enikő nem akart történeteket mesélni, még a készítés helye sincs meghatározva. Bennünket viszont semmi nem akadályoz meg, hogy a magunk történetét hozzátegyük. Első önálló tárlata nagy lépés az életében. Ahogy ROHO is mondta, sokan indultak a Bartók aulájából. Olyanok, mint Tábori Csaba, Várnai Gyula, Farkas Mihály, Móder Rezső, vagy Birkás István.

Mi hiszünk benne, hogy lesz folytatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!