Kultúra

2013.09.09. 17:29

A Magyar Dráma Napján

Dunaújváros számos oktatási-kulturális intézménye mellett fennállásának hatvanadik esztendejét ünnepli a Bartók színház.

Szabó Szabolcs

A kőszínházi évad egy felolvasószínházzal indul szeptember 21-én. A jubileumi évad tiszteletére számos meglepetéssel készül az idei kőszínházi szezonra a Bartók társulata. A tervek szerint az előző évadokhoz képest több bemutatóval, formabontó helyszínekkel, tantermi projekttel, kávéházi csevegéssel színesítik a színházi repertoárt. 

Mint korábban hasábjainkon is olvashatták az előttünk álló hónapok a „ szórakoztató klasszikusok és klasszikus szórakoztató előadások szellemiségében jegyében telnek majd. Az első előadásában azonban egy kortárs darabbal jelentkezik a színház.

A Magyar Dráma Napján, szeptember 21-én, a fiatal író Szálinger Balázs Becsvölgye című darabja várja a közönséget. A Farkas Erik rendezte felolvasószínház keretében bemutatott Becsvölgyében Tőkés Nikolett, Polgár Lilla, Gasparik Gábor, Kiss Attila, Farkas Erik mellett Oláh Zsuzsa Jászai-díjas színművésznő is szerepel majd.

Szálinger Balázs darabját ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők este hat órától a teátrum aulájában.A nyári Liget Színházban már nagy sikerrel debütált bűnügyi komédia, a Szegény, Dániel pedig szeptember 23-án a Bartók Stúdiótermében lesz ismét látható este hét órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!