remek történet

2019.09.16. 14:30

A határvidék harcai

A Dicső halál lenyűgözően izgalmas történet egy katonáról, aki az ókori világ legkeményebb és legsikeresebb hadseregében teljesít szolgálatot.

duol.hu

Marcus Valerius Aquila alig ér Britanniába, máris mentenie kell az életét: a hatalomtól megrészegült Commodus császár dicstelen halálra ítéli családját, s vele őt is. Marcus új nevet vesz fel, és belép a Hadrianus falát védő egyik egységhez, hogy meghúzza magát, amíg a hullámverés elül körülötte.

Amikor a faltól északra húzódó vad hegyek közül előtör a britonok felkelő serege, Marcusnak bizonyítania kell, hogy képes harcba vezetni egy centuriát a könyörtelen ellenséggel vívott gyilkos háborúban.

Anthony Riches hosszú éveken át kutatta a római hadsereget, hogy bemutassa, milyen életet éltek a legegyszerűbb katonák, az őket vezető parancsnokok, illetve kíméletet nem ismerő, vad ellenségeik.

A Birodalom sorozat első része vérbeli kalandregény: az árulás és a hűség, a dicsőség és a gyávaság, valamint a titkos szerelem regénye, háttérben egy letűnt, de soha el nem múló világ véres kulisszáival.

A Birodalom sorozat első része vérbeli kalandregény

Részlet a könyvből:

„Elöl egy haldokló botladozott ki a sorból, felhasított torkából forrásként bugyogott elő forró vére, melynek rezes bűze betöltötte az orrát. A hirtelen keletkezett hasadék két oldalán közelebb oldalaztak egymáshoz a harcolók, de a férfi megüresedett helyét nem tölthették ki. Ahogy az áldozat teljes hosszában, rángatózva elterült az út kövezetén, ahol élete lüktető folyamban szivárgott el testéből, Rufius vállával félrelökte ifjabb társát, felkapta az elesett legionáriusok pajzsát, és belépett a helyére. Miután a pajzzsal hárított egy gyilkos erejű fejszecsapást, ősz hajára rácáfoló fürgeséggel és kecsességgel rontott előre, hogy rövid kardjának egyetlen gyors csavarásával kizsigerelje a fejsze forgatóját, amíg az próbálja visszanyerni egyensúlyát. A barbár gőzölgő beleit markolászva rogyott térdre, majd elborzadva meredt szörnyű sebére, miközben a torkából elnyújtott sikoly tört fel.”

Anthony Riches a Manchesteri Egyetemen szerzett hadtudományi diplomát. A Dicső halál történetét 1996-ban azután kezdte el írni, hogy Housesteadsnél meglátogatta a római erőd romjait. Hertforshire-ben lakik feleségével és három gyermekével. Ez az első regénye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában