Képes összegző a KMI friss fotós kiállításáról

2019.01.22. 08:12

A D-tervezgetéstanoda

Mint arról már beszámoltunk, a múlt héten mutatkozott be a Kortárs Művészeti Intézet egyik idei remélt nagy dobása: a D-terv

Szabó Szabolcs

Rögtönzött beszámolónkban adósok maradtunk több fontos híradással is.

Tehát: A D-terv pillantás egy városra, annak múltjára, jelenére, jövőjére. Letapogatás, kutatás, újratervezés. A város nyomainak, hangjainak, képeinek olvasása, nyomhagyás, séta. Egy különleges, relatíve „új”, az 1950-es években szinte a semmiből, egy ideológiából ki- és felhúzott város, vagy inkább utópia létmódjának, jeleinek körüljárása. Fejlesztések és variációk egy motívumra, kimozdítások, újraírások, élvezetek. Egy másik topográfia.

 

A D-terv a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója több mint féléves projektjének, kutatásának végeredményeképp jött létre.

Valamint a rangos kiállítók sora: A Fehér Vera, Fromm Balázs, Kiss Richárd, Lázár Dóri, Martinkó Márk, Nagy Tibor, Németh Domonkos Tamás, Pólya Zsombor, Regős Benedek. Az alkotók munkásságát, valamint a tárlat létrejöttét Cséka György esztéta segítette.

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója fél éves kutatómunkájának az is része volt, hogy a helyi általános iskolák tehetséges diákjait valamint az őket képző pedagógusokat is közös munkára invitálták. A vállalkozó nebulóknak a jövő (Dunaúj)Városát kellett megrajzolniuk, megtervezniük.

A legjobbnak ítélt diákmunkákat pénteket külön díjazták, sőt ezen alkotások egy-egy külön fémnyomaton is láthatók. 3. helyezett lett Peredi Nóra, 2. Baráth Bettina, 1. Cseh Tamás. Gratulálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában