Kultúra

2014.04.29. 16:00

Versben és prózában az Írisz versszínpadán

Dunaújváros - Minden hónap utolsó hétfőjén ötórai teára várja az Írisz Versszínpad társulata az irodalomkedvelőket az MMK Színháztermébe.

Szente Tünde

Végy egységnyi lírát, tégy hozzá tetszés szerinti prózát, keverd össze, közben kortyolgass hozzá illatos teafüvekből készült levet, diszkréten kapkodj be hozzá néhány omlós teasüteményt, s kész élvezet a végeredmény.

Ilyen egyszerű a recept, amit öt esztendővel ezelőtt Kováts Rózsa művelődésszervező biztatására kitalált az előadóművészi vénával megáldott irodalomrajongó társulat, élén Bardocz Évával. Igaz, a tagság összetételében valamennyit változott, de a produkció semmit, sőt az idők folyamán kiforrt és letisztult, sokszínűségének köszönhetően minden alkalommal teltházat vonz.

A hétfői teázgatás közben a kortárs és előző századok alkotóin túl felcsendült Shakespeare 138. szonettje, Francois Villon Vágyódása, no, és persze a műsor összeállításakor nem feledkeztek meg a Költészet napjáról, a Holokauszt világnapjáról, valamint a Húsvéti ünnepkörről, de még a Méhek napjáról sem az Írisz Versszínpadi társulás tagjai: Bardocz Éva, Kollárné Jánoki Anna, Barna József és nem utolsó sorban gitárostul Pálfalvi János.

Aki a legutóbbi rendezvényükön április 28-án részt vett, bizonyára kíváncsian várja a következőt, már csak azért is, mert a hétfői est vendégei a Táltos évek Csoda álmok című, dunaújvárosi költők CD-n kiadott verseit kapták kézhez. A lemezen Barna József, Juhász Maxim, Hajdu György, Bujáki Laura, Gujás Márta, Egresi Zsuzsa, Weiner István, Jákli Dóra, Móder Rezső, Zilahi M. László, Trencséni László, Kemény Dezső, Révész László, Boór János, Jobbágy Bernadett, Hajdú Iván, Fodor Györgyi, Kalász Márton, Gáspár Aladár, Bujáki Lívia, Pilizota Szandra, Szabó Gábor, Fazekas Imre Pál, Dezső Éva, Kasó László, Barsi Dénes, Pálfalvi János, Rinyu Nóra, Szemere Brigitta, Kolics Gábor, Kiss Kálmán, Kasó Tibor, Pálinkás István, Pásztor Attila, Kálnay Adél, Krausz István műveit adja elő az Írisz társulata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!