Kultúra

2017.03.15. 18:50

A '48-as hősök tisztelete - Dalokat hallhattunk a forradalom és szabadságharc legjobbjairól

Rácalmás - Az ünnepnap alkalmából színes, programokkal teli délutánnal várták a szervezők a művelődési házba betérő rácalmásiakat.

Szabó Szabolcs

Remek hangulatú délutánt tölthettek el azok, akik március tizennegyedikén ellátogattak Rácalmáson a művelődési házba. Néhány órára egy kis képzelőerő segítségével időutazáson vehettek részt a vendégek, mivel az ünnepi programot fél háromkor a Rácz-almási Kúria kávéház nyitotta, ahol az odalátogatóknak korhű jelmezt viselő hölgyek és urak szolgáltak fel kávét, teát vagy éppen forrócsokit.

Az emlékműsorban a Jankovich Miklós Általános Iskola tanulói az általuk eljátszott forradalmi hősök arcképét viselték pólójukon Fotó: Zsedrovits Enikő

Akinek a hat órakor kezdődő műsor előtt kedve támadt még egy kis mókára, "nosztalgia fotót" készíttethetett magáról, amelyet ajándékba megkapott a rendezvény szervezőitől. A délutáni programokat a negyvennyolcas forradalom és szabadságharc emlékére rendezett műsor követte, a Jankovich iskola tanulóinak előadásában. A közel fél órás színdarab a március tizenötödikei eseményeket elevenítette fel, kicsit modernebb formában. A rendezők némi humort is belecsempésztek az előadásba, ugyanakkor kiemelkedett a hős ifjúság szerepe, ami nagyban hozzájárult a forradalom győztes kimeneteléhez. Az előadást koszorúzás követte a Petőfi-szobornál.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!