Dunaújváros

2022.08.08. 07:00

Hajrájához közeledik a Skicc idei alkotótábora

Szabó Szabolcs

Pats Dániel – 25–30 friss alkotással zárják a tábort Fotók: DH

Fotó: Zsedrovits Eniko"

Hajrájába fordult a Skicc alkotóközösség idei nyári művészeti tábora, amelynek helyszíne – a szervezők megfogalmazása szerint – a „titkos űrbázis”. Az összesen tizenkét naposra tervezett műhely második hétvégéjén is egymást váltották a barátként érkező alkotók: 
– Van, aki hosszabb időre érkezik, mások egy-egy napra csatlakoznak hozzánk. Most már látható, hogy körülbelül 25-30 friss alkotással zárjuk majd az idei seregszemlénket. E munkákat mindenféleképpen minél előbb szeretnénk bemutatni a dunaújvárosi közönségnek, de a korábbi évekhez hasonlóan bízunk abban, hogy Dunaföldváron, Simontornyán és Budapesten is nyílik majd kollektív tárlat a 2022-es termés legjavából – mondta el lapunknak Pats Dániel, a tábor egyik főszervezője. 

Szenográdi Szabina
Forrás: Zsedrovits Eniko"


Szenográdi Szabina képzőművész is visszajáró Skicc-táborozó. 
– 2014-ben egy főiskolai tanárom ajánlott be, a Skicc-csapatához. Sajnos nem minden évben tudtam aktívan részt venni. Legutóbb a Nagyvenyimen helyet kapó táborban voltam. Ha tehetem, mindig örömmel jövök, hiszen olyan remek, támogató közösségben alkothatok, ahol minden feltétel adott az elmélyült munkához. Civilben rajzfilmes szakemberként dolgozom, így számomra a Skicc-táborok különleges feltöltődést és inspirációt jelentenek, hiszen úgymond itt csak saját megrendelésre alkotok – mondta el lapunknak a fiatal festőművész, aki két részletben összesen öt napot vendégeskedett a titkos űrbázison. 
A Skicc közösségének idei alkotó tábora várhatóan e héten szerdáig üzemel majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!