Zenetanulás

2019.11.13. 10:21

Online is elérhető Mozart apjának hegedűtankönyve

Leopold Mozart 1756-ban készítette el a 18. század legjelentősebb német nyelvű tankönyvét vonós hangszerek használatához.

Forrás: Pixabay

Online elérhetővé teszi Mozart apjának hegedűtankönyvét a salzburgi Mozarteum Alapítvány.

Wolgang Amadeus Mozart apja, Leopold Mozart (1719-1787) 1756-ban készítette el a 18. század legjelentősebb német nyelvű tankönyvét vonós hangszerek használatához.

Leopold Mozart születésének 300. évfordulója alkalmából bocsátotta ki az alapítvány a mű ingyenesen elérhető, online kiadását.

A Mozarteum keddi közlése szerint a többszörösen utánnyomott és számos nyelvre lefordított mű ma is jelentős szerepet játszik a zenei képzésben, nem csak az úgynevezett történelmi előadási gyakorlatot tanulók számára.

A hegedűiskola online kiadása a digitális Mozart-kiadványok része, melyek az érdeklődő laikusok számára is izgalmasak lehetnek

közölte az alapítvány.

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) gyerekként hegedűn és zongorán is játszott. Csak fiatal felnőtt korában döntött úgy, hogy a zongorát részesíti előnyben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!