Kultúra

2017.08.30. 16:00

Színjáték szakkal bővült a Violin! Idén már a színház iránt elkötelezetteket is várják

Ettől a tanévtől már színművészetet is lehet tanulni a Violin Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. A képzést a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házával közösen valósítják meg.

Balla Tibor

Immár huszonegy éve képzi a művészetkedvelő diákokat dunaújvárosi központtal a városban és vonzáskörzetben (Rácalmáson, Pusztaszabolcson, Sárbogárdon, Cecén és Dunavecsén) is a Violin Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Az immár Kiváló Akkreditált Tehetségpontként működő intézményben zeneművészeti, táncművészeti, valamint képző- és iparművészeti ágakon oktatja a fiatalokat nem kevesebb, mint harminc pedagógus. Befogadják mindazokat, akik továbbtanulásként a művészeti pályát választják, de azokat is, akik hobbi szinten szeretnének megismerkedni a művészetekkel.

Polgár Lilla (jobbra) számára nem új a feladat Fotó: Ady Géza

Az idei tanévben a tánc mellett a szín- és bábművészeti ággal is bővül az iskola, ezt a képzést helyileg a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában valósítják meg. A színház együttműködésével szeptembertől Polgár Lilla színművész, drámapedagógus irányításával több korcsoportban indul el a színjáték tanszak. A fiatal művész idén nyáron, a színház táborában már bizonyította ebbéli tehetségét is. A 6 és 21 év közötti fiatalok számára az első találkozásra szeptember 6-án 18 órakor nyílik lehetőség a színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!