Kultúra

2017.07.11. 16:05

A Bartók kamaraszínház vendégjátéka a dunaföldvári Várban

DUNAFÖLDVÁR A huszadik Földvári Nyári Esték rendezvénysorozatban a hét végén a Bartók kamaraszínház előadását látták vendégül a dunaföldvári vár udvarán felállított szabadtéri színpadon.

Balla Tibor

Kicsit talán félő volt, hogy szűknek bizonyul a szabadtéri színpad a nagyszámú szereplőt felvonultató előadás számára, de szerencsére - ahogy az tudható volt - a díszlet kényelmesen elfért, a szereplők pedig jól belakták a teret.

Amennyire kényelmesen elfértek a szereplők a színpadon, oly kevéssé a nézők a nézőtéren, annyian voltak kíváncsiak Dés László - Nemes Iván: Valahol Európában című musicalére a dunaújvárosi Bartók kamaraszínház előadásában. Elképesztő mennyiségű pótszékkel próbálták megoldani a cseppet sem hétköznapi érdeklődést.

A Radványi Géza és Balázs Béla azonos című filmje alapján készült adaptációban a II. világháború idején járunk. A szétbombázott javítóintézeti fiúk próbálják túlélni a háború viszontagságait. Összeállnak egy másik gyereksereggel. Egy elhagyatottnak tűnő birtokon lelnek rá Simon Péter, egykori karmester és zeneszerzőre, aki egy bizalmatlan kitérőt követően megtanítja őket a zene fontosságára és szeretetére. A hadsereg és a statárium viszont megtalálja őket, de a gyerekek felveszik a kesztyűt. Végül Simon Péter egy utolsó ajándékot ad a gyerekeknek, amivel egyben életüket is megmenti.

A hatalmas sikerrel játszott zenés előadás legnagyobb erénye éppen a zene, amit Kurucz Gergely hosszas, kitartó, tiszteletre méltó munkáját követően remekül prezentálnak a gyermekszereplők. Kiemelendő még Suhanc/Éva szerepében a kamasz dunaföldvári tehetség, Pataki Zsófia, és az epizódszerepben is remeklő Kiss Attila alakítása. Dunai Tamás pedig Simon Péter szerepében tőle várhatóan remekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!