Kultúra

2017.06.11. 18:05

Pünkösdi tánctalálkozó - Tizenhat bravúros koreográfiát mutattak be a tehetséges fiatalok

Több mint háromszáz ifjú táncos bizonyította tehetségét és felkészültségét a szombaton második alkalommal jelentkező Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozón a Munkásművelődési Központban.

Szabó Szabolcs

A változékony időjárással is meg kellett küzdeniük szombaton délután a közel félezer résztvevőt vonzó néptánctalálkozó szervezőinek és fellépőinek. A három megye fiatal tehetségeit is felvonultató rendezvény a Munkásművelődési Központ szabadtéri színpadán kezdődött és némi esős kitérő - egy koreográfiát az MMK földszinti termében mutattak be a felépők - után ott is zárult.

Kováts Rózsa, a találkozót szervező és lebonyolító Munkásművelődési Központ igazgatója reméli, jövőre már egy igazi fesztivál várja majd az ifjú táncosokat és a közönséget

- Tavaly pünkösdkor jelentkezett először a gyermekek számára kiírt találkozó, amely remek fogadtatásra talált a néptáncot oktató együttesek és műhelyek körében. Külön öröm számunkra, hogy a Fejér megyei települések mellett már érkeztek csoportok Tolna és Bács-Kiskun megyéből is. Évről évre fejlődünk, mindig szeretnék egy kicsit többet adni a résztvevőknek. A bemutatók mellett szombaton a pünkösdi ünnepkörhöz kapcsolódó népi játékok, májusfaállítás, valamint pünkösdi királynő és királyválasztás is szerepelt a programban. Népszerűnek bizonyultak a hagyományőrző fajátékok, amelyeknél pontokat gyűjtögethettek a gyerekek. A legtöbb jutalomtallért Plózer Anna és Gebei Gellért érte el - így ők lett idén a pünkösdi királynő és király. Az időjárás okozott némi fejtörést számunkra, de aztán az esőfelhők is továbbálltak, így sikeres rendezvényt zártunk - mondta el a DH-nak Kováts Rózsa, a házigazdag Munkásművelődési Központ igazgatója, aki a jövő terveiről is beszélt: - A következő évben is szeretnénk egy szinttel feljebb lépni. Egy gyermek néptáncfesztiválban gondolkodunk, amely nemcsak a város, hanem a tágabb térség egy újabb kulturális színfoltja lehet.

 

A Pünkösdi Rózsa találkozón összesen 16 koreográfiát láthatott a közönség. A remek hangulatú rendezvény az elismerő oklevelek átadásával zárult. Folytatás jövőre, immáron egy igazi fesztivál keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!