Kultúra

2017.06.07. 18:35

Pünkösdi néptáncosok

Dunaújváros - Az előttünk álló szombaton immáron második alkalommal jelentkezik a Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozó - a Munkásművelődési Központ szervezésében. Tehetséges fiatalok sokasága táncol majd.

Szabó Szabolcs

- Számos olyan országos és térségi fórum és seregszemle van, ahol a tehetséges táncosok meg tudják mutatni tudásukat, fejlődésüket, ám ezekből is csak kevés fokuszál a gyermek korosztályra. A Munkásművelődési Központ fenntartásában működő Vasas Táncegyüttes egyik kiemelt küldetése, hogy továbbadja a néptánc hagyományát és e kultúrkörhöz kapcsolódó értékeket.

Tavaly úgy határoztunk, hogy ideje lenne szervezni egy rangos és nívós találkozót a térség legjobb feltörekvő együtteseinek. Szerencsések voltunk, hiszen az egyik legfőbb támogatónk, az önkormányzat jóvoltából a Városháza téren felállított színpadon táncolhattak a diákok. A rendezvény után nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a résztvevő együttesektől és a szülőktől is. Így nem volt kérdés számunkra, hogy idén is, nyár elején megrendezzük a Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozót - fogalmazott megkeresésünkre Kováts Rózsa, az MMK vezetője, aki a szombaton 13 órakor kezdődő rendezvény részleteiről is beszélt lapunknak:

- Büszkén mondhatom, hogy idén is sikerült egy szinttel feljebb lépnünk. A környező megyékből is érkeznek fellépők, így összesen nyolc együttes 17 csoportját szólíthatjuk majd színpadra szombaton. A szülőkkel és kísérőkkel együtt közel félezer embert várunk, tehát e hétvégén is lesz egy népes nagyrendezvénye a városnak.

A szervezési munkálatok az év elején kezdődtek és arra is koncentráltunk, hogy a néptánc műfajához talán kevésbé kötődő érdeklődőknek is vonzó legyen a program. A már említett együttesek élő zene kíséretében lépnek fel, de lesz májusfa-állítás és pünkösdi király és királynő választás is. Mindezzel együtt a jövőt is tervezzük, szeretnénk elindítani egy gyermek néptánc-fesztivált, amely országosan is megszólítaná a tehetséges együtteseket - tette hozzá Kováts Rózsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!