Kultúra

2017.06.28. 16:15

Európai szintű megmérettetésen a Violin-Gárdonyi növendékei

Európai megmérettetésen vettek részt a Violin Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai.

Balla Tibor

A rekkenő hőség ellenére fergeteges hangulatban telt az elmúlt hét végén Balatonfüreden a modern táncok EurOpen bajnoksága. Az MTMSZ által megrendezett 3 napos nemzetközi eseményen 7 ország (Lengyelország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Izland, Oroszország és Magyarország) legjobbjai mérték össze tudásukat. A versenyre korcsoportonként az országos ranglisták kategóriánkénti első 5 helyezettjei nevezhettek.

Az esemény csúcspontja a gyerekek számára az esti eredményhirdetések után megtartott diszkó volt, ahol nyelvi korlátok nélkül lazíthattak. Annak ellenére, hogy sok versenyző szinte az egész napját felkészüléssel, illetve versenyzéssel töltötte a csarnokban, a buliban fáradhatatlanul tomboltak a jobbnál jobb zenékre. A dunaújvárosiak is lelkesen vettek részt a mulatságban. Persze volt okuk az örömre, hiszen nagyon jó eredményekkel büszkélkedhetnek a Violin-Gárdonyi növendékei.

Kupagyőztesként állhatott a dobogó legfelső fokára Tóth-Varga Bettina és Vén Levente, a Hercegnő és a béka című koreográfiájukkal, mini-duó kategóriában. Tóth-Varga Bettina emellé mini-szólóban is megszerezte az első helyet, Egy lírai gondolat című számával.

A dobogó harmadik fokára állhattak a második osztályosok (Dózsa Boglárka, Farkas Vanessza, Kiss Angéla, Nagy Fanni, Sági Angelika, Szemenovics Johanna, Tóth-Varga Bettina, Vén Levente) Buli van Aprajafalván című koreográfiájukkal, mini csoportban.

Második helyen végeztek az 5. osztályosok (Baranyi Kata, Baranyi Liliána, Fábián Lilien, Gazsi Georgina, Jakubik Beatrix, Kattári Dóra, Lakatos Lotti, László Nikolett, Ludányi Luca, Réz Véta, Szili Csenge) gyerek formációban, Egységben az erő címmel, mindemellett az 5. helyet szerezték meg gyerek csoportban, Énekesek reflektorfényben című koreográfiájukkal. Ötödik helyen végeztek Jakubik Beatrix és Réz Véta, a Szirén és a tenger című számukkal, serdülő duóban.

Az első osztályos Tóth-Varga Bettinát, illetve a második és ötödik osztályos gyermekeket Tóth-Varga Zsuzsanna nívódíjas táncpedagógus készítette fel a versenyre.

Szerecz Róbert táncpedagógus készítette fel Theisz Zoét és Bornai Andor Márkot, akik gyerek duóban, Képzelt barát című koreográfiájukkal az 5. helyen végeztek.

Az eredményeken felbuzdulva legközelebb az év legrangosabb versenyén, a novemberi világbajnokságon, a csehországi Liberecben is szeretnék magukat megmérettetni a versenyzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!