Kultúra

2015.06.10. 14:25

Nagy nyári vakációs maraton a KMI-ben

Dunaújváros - Fogyasztásra bátran ajánlott képzőművészeti uzsonnás csomagot pakolta össze az itthon (is) üdülőknek a Kortárs Művészeti Intézet. Első szelet: Pick Pakk.

Szabó Szabolcs

Szándékai szerint a nyár, a nyaralás, az üdülés és az üdültetés témakörén próbálja átrágni magát a múlt héten pénteken bemutatott nyári kiállítási maratonján a Kortárs Képzőművészeti Intézet.

Mint a megnyitón Deák Nóra, a ház igazgatója megjegyezte: a válogatás ezúttal a korlátlan kincsesbányának számító raktárkészletből történt.

Egyrészt, a szűkös anyagi lehetőségek miatt másra egyelőre nem futja, másrészt az ország egyik legjelentősebb kortárs gyűjteménye lakik a pincében, így érdemes időről időre előkapni az értékes „leleteket". A Pick Pakk címet viselő felvezetőként címkézett válogatás péntekig várja látogatóit, a nyaraltatási rezsicsökkentés keretében ezúttal is díjmentesen.

A Viadana Kamarakórus oszlopos tagja, Kis Anica nyárra hangoló retro popdalokkal örvendeztette meg a Pick Pakk címmel nyílt felfedező kiállítás közönségét. Fotó: Ady Géza

Akiknek ennyi nem lenne elég, azoknak idegépeljük a tekintélyes alkotóbrigád névsorát: Bozsó András, Braun András, Gyenis Tibor, a Kis Varsó, Koronczi Endre, Kupcsik Adrián, Lakner Antal, Szabó Benke Róbert, Szűcs Attila és Tábori Csaba.

A kortárs nyaraltatás június 19-től a Vakáció-szimulátor c. tárlattal folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!