Kultúra

2015.06.24. 16:34

Déli felhők a színpadon - Weöres Sándor versét dolgozta fel a Wesley-Da Capo közössége

Dunaújváros – Összművészeti színházi bemutatóval zárta a tanévet a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola a Bartókban.

Szabó Szabolcs

A Wesley-Da Capo tizenkilenc tehetséges növendéke öt felkészítő pedagógus és egy színházi szakember útmutatásával állította színpadra azt a Weöres Sándor versének alapján készített előadást, amelyet pályázati forrásból valósított meg az iskola. Az improvizatív előadásból nem hiányozhatott a zene, a tánc, a mozgásszínház, de még a beatbox sem.

Viszonylag sűrűn látogatjuk Teleki Gergő zongoraművész fellépéseit és koncertjeit, de azzal még nem találkoztunk, hogy a nemzetközi zongoraversenyek győztese klasszikus beatbox-betétekkel fűszerezze egyébiránt is izgalmas produkcióját.

A Bartók színház stúdiótermének közönsége a Wesley-Da Capo művészeti iskola bemutatóján azt konstatálhatta, hogy az ifjú művész rutinos hip-hop előadókat megszégyenítő szájdobolásba kezd. Mindez a kreatívitás és sokszínűség jellemezte a diákok műsorát, amelynek születéstörténetéről Szerecz Róbert mesélt még a bemutató előtt.

A Nemzeti Tehetség Program támogatta a dunaújvárosi a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola rendhagyó színházi bemutatóját.

- A Nemzeti Tehetség Program keretein belül támogatást nyertünk Játék a fénnyel Déli felhők című pályázatunkkal. A múlt héten tábort szerveztünk 19 növendékünkkel, 5 pedagógussal és egy színművésznő segítségével. A produkciónk fő témája a 2015 Fény Nemzetközi Éve köré fonódott a fent említett Weöres Sándor vers feldolgozásával. A résztvevők kreativitásának és improvizatív készségének a Bartók szerdán délelőtt bemutatott előadás. Diákjaink a Wesley Da-Capo különböző tanszakairól lettek beválogatva. A létszám sajnos nem lehetett több, de a jövőben szeretnénk beépíteni hasonló foglalkozásokat az iskolánk tevékenységébe látva a rendkívül pozitív hatását mind a gyerekekre, mind az oktatókra - mondta el Szerecz Róbert.

Az előadás szereplői: Andrádi Klaudia Virág, Baráth Véda, Biró Megán Vanda, Bogdán Anna, Boros Petra, Cékmann Lili, Fehér Noémi Dzsenifer, Karmacsi Judit Kincső, Kollek-Melkvi Gábor, Lakatos Lotti, Rabi Vivien, Somogyi Kíra, Szekeres Anna, Szláma Tamás, Várnai Laura, Vasas Réka, Vasas Zsófia, Viczenyk Fatime, Vízhányó Dorina.

Felkészítők: Lak Gyöngyi, Nagy Sándorné, Pálmai Csilla, Polgár Lilla, Szerecz Róbert, Teleki Gergő, valamint Kurina Laura, a művészeti iskola igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!