Kultúra

2015.03.29. 17:33

Rácalmási Passió - Amatőr színjátszók virágvasárnapi bemutatója

Ezúttal is nagy sikert aratott a helyi polgárok immáron hagyományos virágvasárnapi passiójátéka.

Szabó Szabolcs

Közösségi élmény, jól szerkesztett és egyben látványos előadás, magvas üzenet – leginkább így jellemezhetjük a rácalmási polgárok által a Jankovich-kúriában Virágvasárnapon bemutatott passiójátékot, amely anno még különlegességnek indult, ám mára szerves része lett a húsvéti ünnepeket megelőző kistérségi kulturális programsorozatnak. Ennek megfelelően az idén immáron harmadik alkalommal jelentkező misztériumjáték már sok nézőt vonzott a Jankovich-kúriába a környező településekről is. A közönségnek ezúttal sem kellett csalódnia.

A passiójáték megrendezése hatalmas feladat, ennek megfelelően a próbák és az előkészületek már februárban elkezdődtek.

A lelkes rácalmási amatőr színjátszók ezúttal is Kereki Rita művészeti vezető irányításával készültek a vasárnapi bemutatóra. Az időjárás ezúttal kegyes volt a szereplőkhöz és a közönséghez, amely egy kiváló és egyben látványos előadást élvezhetett a Jankovich-kúriában. Mint arról már korábban hírt adtunk a Rácalmási Passió az „Europassion” névre hallgató mozgalom figyelmét is felkeltette.

A brüsszeli székhellyel működő szervezet célul tűzte ki, hogy az unió országainak Passió előadásait összefogva, egységes szellemi és alkotóműhelyként szolgáljon. A tizenöt országot és több mint kilencven előadó csoportot magába foglaló szervezet eddig Magyarországról csak a magyarpolányi és a budaörsi passiójátékot jegyezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!