Kultúra

2015.02.16. 18:10

Szirtes Edina Mókus és barátai Kortársban

Dunaújváros - Szirtes Edina Mókus és zenésztársai varázsoltak szombaton este a Kortársban. Nincs feljebb!

Szabó Szabolcs

Ha most annyit írunk, hogy bár még csak február van és tessék, máris túl vagyunk az év koncertjén, akkor csak sablonos rutinnal rögzítettük a szombaton este a Kortárs Művészeti Intézetben hallottakat. Pedig, a Szüret koncertsorozatának keretében fellépő Szirtes Edina Mókus énekes-hegedűművész és zenésztársai (Kertész Endre, Csonka Gábor, Haraszti Krisztina, Hegyaljai-Boros Zoltán) olyan élménycsomaggal ajándékozták meg a szerencsés jelenlévőket, amelyre ritkán van példa.

Persze Szirtes Edina Mókus teljesen egyedi zenei világába már két ízben is belekóstolhatott a Szüret közönsége, a szombat esti Szerelmesezős címmel jelentkező koncert teljesen beszippantotta és elvarázsolta hallgatóságát a Mókus univerzumban. A hangverseny végén hallható többszöri vastaps is bizonyította, a Farkas Bogi vezette Szüret továbbra is jó úton jár, és remek érzékel szállítja közönségének a minőségi kulturális betevőt.

A márciusra prognosztizált folytatásban jön, a szintén a kihagyhatatlan kategóriába tartozó Dresch Quartet koncertje lesz, majd a Szüret inspirációs alkotójáték sorozatában, szintén tavasszal a Munkácsy-díjas Várnai Gyula munkásságát szedik szét és rakják össze pályatársak és vendégművészek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!