Kultúra

2015.01.21. 13:27

A kultúra napját ünneplik

Rácalmáson Nyári Krisztián lesz a vendég a csütörtöki Magyar Kultúra Napján, Perkátán a Bartók művészei adnak műsort, Dunaföldváron elismeréseket adnak át.

Körmendi Erzsébet

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendez ünnepséget a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár. Január 22-én, csütörtökön este fél hattól a rácalmási Jankovich iskola diákjai és a Napsugár Asszonykórus műsora várja az érdeklődőket, majd hat órától Nyáry Krisztián irodalomtörténész, író lesz az ünnepség vendége.

Perkátán a Faluházba várják az érdeklődőket: a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház színészei, Páder Petra és Csadi Zoltán, valamint Tótin Katalin zongoraművész előadásában az „Édes Hazám" című összeállítását tekinthetik meg az ünneplők.

A Bartók Kamaraszínház színészei vers összeállításukkal arra vállalkoztak, hogy klasszikus és kortárs költők alkotásait felhasználva megidézzenek egy költői tradíciót. A programra mindenkit szeretettel várnak szervezők! Az előadás este 18 órakor kezdődik, a belépés ezúttal is díjtalan.

A Magyar Kultúra Napján, a január 22-én, este 19 órakor kezdődő ünnepségen adják a Dunaföldvár Kultúrájáért, valamint az Év Mecénása kitüntető díjakat. A művelődési központ színháztermében rendezendő ünnepi eseményen köszöntőt mond dr. Say István, a Tolna Megyei Értéktár Bizottság elnöke. A gálakoncerten fellép Magyar Valentin zongorista, a Virtuózok televíziós komolyzenei tehetségkutató elődöntőse, Bán Máté Junior Prima díjas fuvolaművész és Bán Annamária fuvolista.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!