Kultúra

2014.12.23. 19:01

Az esély terhe

Nézi emberünk a monitort, azon villog a szerkesztőprogram, amelynek előképe több mint szívderítő információkat közöl.

Szabó Szabolcs

Történetesen, hogy emberünknek kell valami könnyeztető, ám mégsem ragacsos, azonban tanulságokkal telített közlendővel ünnepre fordítani lapunk végtelenül türelmes olvasóit. Megvallva az őszintét, emberünk nincs ihletett állapotban.

Kifilézett pénztárcájának maradékjából épp most paszírozta ki a halpénzt, közben láttamozott két sms-formártumban beérkező felszólítást. Ám az ünnepre írni kell. Valamit.

Grecsó Krisztián szépíró-szerkesztő a minap avatta be újvárosi közönségét, miként is készül a karácsonyi tárca. Időre, preparált ihlettel. Könnyed lenne eme felütésekkel elmeszelni szerény ünnepváró egypercesünket, ám reményeink szerint ma egy kicsinyt tényleg jobbra fordul a világunk.

Talán lesz ma őszinte szó, gondolat, tett és igaz üzenet. A ma este és a következő napok lehetőségek súlyos terhével ajándékoznak meg minket. Esélyünk lesz kilépni a cinikus és gúnyos hétköznapiságból. Megköszönni apának, anyának, gyermeknek, társnak, elvált és megtalált szerelmeinknek, hogy még vagyunk, és bízni abban, hogy leszünk jövő ilyenkor is. Ma lesz esélyünk minderre és talán nem leszünk gyávák élni mindezzel.

Címkék#jegyzet
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!