Kultúra

2012.06.04. 12:25

Ősbemutató a kórusoktól - vastapssal

Dunaújváros - Ismét remek hangversenyélménnyel ajándékozta meg közönségét a városi kórusösszefogás.

MTI

A fennállásának hatvanadik esztendejét ünneplő Dunaújvárosi Vegyeskar - kiegészülve Dunaújvárosi Bonavox Nőikarral a Viadana Kamarakórussal, a Széchenyi István Gimnázium Vegyeskarával, valamint a Rudas és a Bánki kamarakórusainak tagságával - nyárköszöntő gálán bizonyította, amit már régen tudunk: ténykedésük bőven túlmutat a város-, sőt az országhatáron.  
A vasárnapi ünnepi hangverseny nem titkolt célja volt, hogy felhívja városunk és az ország figyelmét egy nem mindennapi vállalkozásra. A dunaújvárosi kórusválogatott (lásd fenn) 2013 januárjában New Yorkban fog fellépni. Sokak szerint mindez még bőven feltételes módban szerepel, ám a hallottakat tekintve nincs más út: irány a Carnegie Hall.  A gálán - amelyen a budafoki Dohnányi Zenekar kísérte a kórushadat Hollerung Gábor vezényletével - felcsendült a Karl Jenkins walesi zeneszerző The Armed Man - Mass for Peace (A fegyveres ember - Mise a békéért) című művének magyarországi ősbemutatója.  A nyárköszöntő hangverseny második szakaszában valódi örömzenélést hozott a  Filmharmonikusok, nevezzük így: best of válogatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!