Kultúra

2011.10.06. 09:45

Osztják az alkotmányt az iskolákban

Körlevélben hívta fel Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az iskolaigazgatókat, hogy csütörtökön, az aradi vértanúk emléknapján osszák ki a 10 éves tanulóknak az alkotmány preambulumát, a 14 éveseknek a teljes szöveget - írta honlapján a hvg.hu

MTI

Az internetes portál közlése szerint a kiadványokat az államtitkárság küldte szét az intézményekbe.
HVG a birtokába jutott államtitkári körlevélre hivatkozva azt írta, hogy kétféle kiadvány készült: a kisebbeknek a Nemzeti Hitvallást nyomtatták ki illusztrációkkal, valamint neves történelmi személyiségekkel. A 14 évesek - ugyanazokkal az illusztrációkkal - már a teljes alaptörvényt megkapják.

Az oldal idéz Hoffmann Rózsa intézményvezetőknek írt leveléből is, ebben az államtitkár kiemeli, hogy 2012. január 1-jén lép hatályba Magyarország alaptörvénye. "Az államnak kötelessége gondoskodni arról, hogy polgárai ismerjék a törvényeket, amelyek közül kitüntetett szerepe van alaptörvényünknek. Az ismertetést a gyerekekkel kell kezdeni" - olvasható az oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!