Kultúra

2011.07.19. 16:56

60 milliós bírság a Való Világért

Újabb, 60 millió forintos bírság megfizetésére kötelezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az RTL Klubot a Való Világ 4. szériájának februári, márciusi és áprilisi adásainak jogértései miatt - mondta a testület szóvivője kedden, a médiatanács ülését követő sajtótájékoztatón.

MTI

50 millió forintot a műsorok jogsértéseiért szabott ki a médiatanács, míg további 10 millió forintot a műsorelőzetesek miatt, ezek minden esetben a kiskorúak védelmére vonatkozó előírásokat sértették - közölte Kiricsi Karola. A műsorainak és az előzeteseinek jelentős részét ugyanis a 12 éven felüliek helyett a 16 éven felülieknek kellett volna ajánlania az RTL Klubnak, és csak 21 óra után tűzhette volna műsorra azokat a csatorna.      
A szóvivő hozzátette: a médiatanács ezzel lezárta a műsor vizsgálatát, amelyet három lépésben ellenőrzött. Első alkalommal 144 millió, második alkalommal 88 millió forintos bírságot szabott ki. A kötbérekkel és a büntetésekkel együtt a műsorért összesen 292 millió forintot kell megfizetnie a csatornának. 
Kiricsi Karola elmondta azt is: a mintegy fél éven át tartó műsorsorozat során majdnem 900 alkalommal sértett törvényt a csatorna. 
További 6,5 millió forintos bírságot szabott ki a médiatanács a Szerelem a legfölsőbb szinteken című, szintén az RTL Klub által sugárzott műsorokra. Ezen belül 500 ezer forintot az emberi méltóság megsértése miatt, 6 millió forintot pedig a kiskorúak védelmére vonatkozó előírások megsértése miatt rótt ki a tanács.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!