Kultúra

2011.06.08. 08:42

Szeptember 1-jén kezdődik az új tanév

Általános iskolákban 183, a nappali oktatás munkarendje szerint működő középiskolában és szakiskolában pedig 182 napon kell a diákoknak beülniük az iskolapadba a következő tanév rendje szerint. A tanítás a hagyományoknak megfelelően szeptember 1-jén kezdődik.

MTI

A 2011/12-es tanévről szóló rendelet szerint az első tanítási nap 2011. szeptember 1-je csütörtök, az utolsó 2012. június 15-e péntek - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága szerdán.
    
A közlemény szerint középiskolákban és a szakiskolákban a végzős évfolyam diákjai számára május 3-a lesz az utolsó tanítási nap, kivéve a Belügyminisztérium fenntartásában lévő szakközépiskolákat, ahol május 25, illetve a Honvédelmi minisztérium fenntartásában működő szakközépiskolákat, amelyekben június 1-je az utolsó tanítási nap.
    
A szakiskolákban, illetve a szakközépiskolák másfél, két és fél éves képzésében a tanulók január 13-ig járnak iskolába.
    
A következő tanév rendje szerint a szorgalmi idő első féléve január 13-ig tart, az iskoláknak január 20-ig kell értesíteniük a tanulókat, a szülőket az első félév eredményéről.
    
Az őszi szünet november 2-től november 5-ig, a téli december 22-től január 2-ig, a tavaszi szünet április 5-től 9-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!