Kultúra

2011.05.21. 15:45

Vereb vitéz napja

Vereb - A harmadik alkalommal rendezték meg a Vereb vitéz napi ünnepet a településen.

Kardos István

Szombat délelőtt még zavartalan volt a megemlékezés a Pogánykőnél. A honfoglalás-kori leletet a Lovasberény-Vereb közti úton 1853. május 9-én találták, a verebi vitéz  emlékét ott vésték kőbe. Az ünnepség ott kezdődött szombaton, majd a pincesoron helyi borokat, pompost kóstolhattak, akik végigmentek a vitéz sétaútján.

A délutáni program két órakor kezdődött volna, de az időjárás közbeszólt, dörgött, villámlott, a máskor aranyat érő májusi eső eláztatta a színpadot, ahol később a lovasberényi Rámás Csizma Néptáncegyüttes bemutatta az István, a király koronázási jelenetét. Ezután Kurcz Mária polgármester asszony átadta a Vereb Tiszteletbeli polgárai címet. A kitüntetést azok kapják, akik nem helyi lakosok, de munkájukkal, önzetlen segítségükkel hozzájárulnak a falu fejlődéséhez, a programokhoz, az ott élő emberek életminőségének javításához. A címet az idén Pók Béla, Kassai Tibor, Szauerwein Tibor, Bálint Sándor és Négyesi Lajos vehette át.

A program délután lovas bemutatókkal, egyéb programokkal folytatódott. Ezen a napon vette át a Szent László Lovagrend kitüntető címét a polgármester asszony, Kurcz Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!