Kultúra

2010.11.20. 17:28

Ízes hangzás, egyedi hangulat

Székesfehérvár - Második alkalommal rendeztek roma ki-mit-tud?-ot a Felsővárosi Közösségi Házban. Verseltek, táncoltak, zenéltek a romák a színpadon.

zaol.hu

Tavaly volt először, amelynek sikerén felbuzdulva a Szabadművelődés Háza és a Felsővárosi Közösségi Ház közösen idén is megrendezte a roma ki-mit-tod?-ot. Az idei fellépők száma azonban meg sem közelítette a tavalyit, pedig sokan ígérték részvételüket a szombati eseményre. Az okát a szervezők sem tudják, ennek ellenére a zsűrinek volt oka a dicséretre.

Fellépett a székesfehérvári Lásho Lecsó együttes, akiknek produkciója nagyon megfogta a szervezőket, örömmel emelték ki őket a rövidre sikerült rendezvény után. Tamásné Ádám Julianna csóri néptáncost és énekest, Kolompár Vanda versmondót, valamint Horváth Diana fehérvári énekest szintén dicsérte a zsűri, amely ugyan helyezéseket nem, ajándékokat viszont osztott. Ahogy tavaly, úgy idén is kiemelkedő produkciót nyújtott Balogh József harmonikás, akinek előadását kiváló improvizációs és ritmus képessége, ízes hangzásvilága tette egyedivé.

A versenyre vártak még sárosdi, nádasdladányi, devecseri fellépőket is, ám ők nem jöttek el, s nem is jelezték távolmaradásuk okát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!