Kultúra

2010.09.22. 14:06

Kedvenc könyvem - Itt A skarlát betű!

Elérkeztünk népszerű könyvsorozatunk harmadik kötetéhez, az amerikai író, Nathaniel Hawthorne (1804-1864) első, egyben leghíresebb regényéhez, A skarlát betűhöz.

Dunaújvárosi Hírlap


A nagy siker

 Féltucat film

Nathaniel Hawthorne amerikai regény- és novellaíró, a 19. századi amerikai irodalom kulcsfigurájának tollából rengeteg novellisztikus vázlat, krónikás jellegű novella és morális kérdéseket feszegető allegória született.  Egyik legnagyobb horderejű alkotását, A skarlát betű című regényét vagy féltucatszor feldolgozta már a filmes világ, gondoljunk csak az 1926-os Viktor Sjöström által rendezett Frances Marion-adaptációra, vagy a Robert G. Vignola dirigálta 1934-es változatra. Ám legtöbbünk talán az 1995-ös feldolgozást ismeri, amelyben  a főhős, Hester Prynne szerepére Demi Moore-t  kérték fel, amíg férjét, Roger Chillingworth-öt az Oscar-díjas Robert Duvall alakította. A házasságtörést elkövető Hester választottja, Arthur Dimmesdale tiszteletes szerepét Gary Oldman vállalta magára.

 

 

Címkék#könyv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!