Kultúra

2010.06.11. 02:29

Háromnapos ajánlat

Dunaújváros - A vasárnapi sikeres debütálást követően már a megszokott üzemmódban várja rajongóit a Petőfi Liget. Pénteken este újrahangolt szonettek, vasárnap pedig klezmervarázs.

Szabó Szabolcs

Nincs miért fukarkodnunk a veretes jelzőkkel, ugyanis a pénteken este nyolc órától a Liget szabadtéri színpadán muzsikáló W.H. páratlan zenei csemegének mutatkozik hazánkban. Az együttes oszlopaival - Dagadu Veronika Sena, Márkos Albert, Gryllus Samu, G. Szabó Hunor -, számos honi formációban találkozhattunk már. A csapat célja, hogy Shakespeare szonettjeit kortárs zenei környezetben tolmácsolja, nem alapfokon. Lesz free jazz, spoken word, velőtrázó hip-hop és egy gigantikus női énekhang Mc. Senatól. Egy vébé-meccs áldozatot simán megér mindenkinek pénteken este. A vasárnapi kínálat is kötelezőnek mutatkozik. Bíró Esztert, a sokoldalú előadóművészt ezúttal a Fodo Duó kíséri este hét órától a Ligetben. A magyar klezmervilág egyik legmarkánsabb képviselője ezúttal a folklór mellett Radnóti Miklós, Nagy László, Kányádi Sándor és Varró Dániel verseiből nyújt át jópárat az egybegyűlteknek. Ráadásként 15-én szerdán, este 7 órakor a szabadtéri színpadon: Koreából érkezik a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő Last for One b-boy breaktánccsoport és a közkedvelt koreai DoDo instrumentális dobcsapat.

Címkék#Zene#liget
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!