Kultúra

2010.06.08. 02:29

Bevezetés a hetedikbe

Dunaújváros - Mindenkori városi nyári kellék. Örök találka hely, hétvégeindító és vasárnapzáró közösségi program - mindez egyben, sőt még bőven mindfelett: ez a Liget. Hetedik szezon.

Szabó Szabolcs

Ennek tükrében a mögöttünk hagyott vasárnapon igazán nem is történt semmi különös. A Liget-nyitó betöltötte elvárt funkcióját: a családi színházas játékpark mellé remek muzsikás élményt is hozott. Az idei szezonkezdet terhét a 2005-ben alakult Budapest Acoustic Band cipelhette közel másfél órán át, az országosan elismert zenészekből álló csapat - Zorán, Takács Tamás Dirty Blues Band, és még sokan mások... - a zenepavilon porondjáról szórakoztatta a nagyérdeműt, hol vaskosabb, hol könnyedebb remekekkel. Az állandó ligetes keménymag kibővülve az alkalmi látogatókkal köszönte is szépen a míves zenecsomagot. Némi átszerelés után a nagyszínpadon garantált közönségsiker következett. A nagyvilágot folyamatos kalapemelgetés mellett körbezenélő Bohém Ragtime Jazz Band 2010-ben duplán bohém tempóra kapcsolt, hiszen a tekintélyes kompánia idén köszönti 25 éves fennállását. E bőtermésű negyedszázadból adtak speciális kóstolót vasárnap este. Plusz mellé feltétként egy kis zenetörténeti továbbképzést is. Aki a nyitányt kihagyta, egy laza könnycseppet bátran elmorzsolhat veszteségei miatt, ám repetára, a ligeti ütemezésnek köszönhetően már e héten is két komoly lehetőség adódik. Hallottak már Shakespeare szonetteket pikáns jazz-örvényben és finom hip-hop ütemekere hangolva? A válaszon nem érdemes töprengeni, ellenben a W.H. névre hallgató egység péntek este nyolc órától e feladatra vállalkozik. Vasárnap 19 órakor a hon legsokoldalúbb klezmerdívája, Bíró Eszter érkezik. A Ligetbe. Hova máshová...

Címkék#Zene#liget
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!