Kultúra

2009.01.22. 03:28

Kultúrnapi ünnepkörvonal

<b>Dunaújváros</b> - Akinek van rá módja és érkezése, bátran ünnepelhet a magyar kultúra napján. Koncert, színház, múzeum.

Szabó Szabolcs

A törvényi megfelelőknek és a városi szokásokhoz híven ma, a magyar kultúra napján adják át a Pro Cultura Intercisae-díjakat, este hat órakor az evangélikus templomban. Az ünnepi díjeső után egy alighanem díj-esélyes érkezik: az Accord Quartet, mely fiatal kora ellenére már a nagy öregekhez méltó elismeréscsomagot zsebelt be a szakmától, és az igényes hallgatóságtól.

Aki e jeles napon inkább a színház örömeit választaná, annak bátran ajánlhatjuk a Bartók-kamarát: tapsvihar, sanzontenger, Párizs a derűs-borús ég alatt, helyi legjobbakkal. A felettébb aktív kultúrradikálisoknak pedig üzennénk, hogy egész álló nap ingyenes az Intercisa Múzeum látogatása, és ebben pont az a jó, hogy pacsizhatunk a sarokba terelt Lenin-szoborral, sőt, lesz mézeskalács-megfejtés és céhes kötelező is. Ma olcsó a KULTÚRA: fogyasszák!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!