Kultúra

2008.02.08. 03:27

A karnevál utolsó éjszakája

Dunaújváros (dh) - Február 11-12-én a Kodály-bérlet és bérleten kívüli előadás keretében játssza a Katona József Színház Goldoni szövevényes komédiáját, A karnevál utolsó éjszakája címűt.

Szabó Szabolcs

A 19 órakor a nagyteremben kezdődő, Zsámbéki Gábor rendezte előadásban Bezerédi Zoltán, Pálmai Anna, Ötvös András, Ujlaki Dénes, Bodnár Erika, Fullajtár Andrea/Pelsőczy Réka, Nagy Ervin, Jordán Adél, Szirtes Ági, Máté Gábor, Máthé Erzsi játssza a főbb szerepeket. Az előadás a VII. Pécsi Országos Színházi Találkozón a legjobb rendezés, a legjobb díszlet (Khell Csörsz) díját kapta - a legjobb női epizódszereplő Fullajtár Andrea lett. A Baranya Megyei Önkormányzat Különdíját Máthé Erzsi kapta. A MASZK Országos Színészegyesület a legjobb női alakítás díját Jordán Adélnak adta. A Vastaps-díj különdíjasa lett Jordán Adél, Nagy Ervin. A kritikusok 2006-2007-ben a legjobb előadásnak minősítették a Katona produkcióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!