Kultúra

2007.07.20. 02:28

Történet, dalok köré

Balatonfüred (la) - Zorán élő koncertjére készült egy előadás Volt egy tánc... címmel, melyet ma este a Füredfest keretében láthat a közönség.

Szabó Szabolcs

A táncjátékot 2005 augusztusában a Veszprémi Ünnepi Játékokon mutatták be, az előadást később a budapesti Vígszínházban, a Művészetek Palotájában és Kecskeméten élvezhették a nézők. A darab forgatókönyvírója, Vándorfi László egy történetet szerkesztett Zorán dalai köré, mely a magyar rockgeneráció útját, sorsfordító pillanatait, a múló ifjúságot ábrázolja. Középpontban az Énekes képmása, a Férfi áll, aki a Baráttal, az ezer alakban visszatérő szerelmi partnerrel, a Nővel és az Apa-Anya képpel viaskodja át az életét. A Zorán klasszikus és ismert dalaira készült produkcióban az Anyát Pongor Ildikó, az Apát Szakály György, a Férfit Bakó Máté, a Nőt Pap Adrienn, a Barátot Szigeti Gábor táncolja. Az előadásban a Pannon Várszínház színészei, táncosai lépnek fel, a koncerten Zorán mellett kilencen zenélnek, a zongoránál Presser Gábor ül. A produkció július 20-án, pénteken este kilenc órakor a Füredfest keretében a füredi Balaton-, Szabadidő- és Konferenciaközpontban látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!