Kultúra

2007.07.25. 02:28

Kapolcs: nincs elegendő pénz

Budapest (mti) - Húszmillió forint még mindig hiányzik a kapolcsi fesztivál költségvetéséből. A fesztivál két nap múlva (július 27-én) kezdődik, a hiány miatt programok maradhatnak el.

Szabó Szabolcs

A Művészetek Völgye Fesztivál megrendezéséhez Hiller István, az oktatási és kulturális tárca vezetője tizenötmillió forinttal járul hozzá miniszteri keretéből, és szponzoroktól további támogatásra is számíthat a rendezvény, amelynek költségvetéséből húszmillió forint még mindig hiányzik - közölte Márta István fesztiváligazgató tegnap. Mint elmondta, a pályázatok számának és összegének csökkenése, a szponzorációs források zsugorodása és kiszámíthatatlansága, valamint a drasztikusan növekedő dologi kiadások miatt veszélybe került a pénteken kezdődő Művészetek Völgye Fesztivál programjainak egy része. Az elmaradó programok többségét színházi előadások teszik ki. Továbbá a Völgyfutár című fesztiválújság és a Völgy Távirati Iroda költségvetését csaknem a felére csökkentették, próbálnak tehát spórolni, ahol tudnak. Ebben a pillanatban még húszmillió forint hiányzik a rendezvény költségvetéséből - mondta Márta István, hozzátéve, a fesztivált el tudják kezdeni, a miniszternek és az MFB-nek köszönhetően. - A továbbiakban bízunk abban, hogy a közönség sokat vásárol majd meg a még mindig olcsó jegyeinkből, ezzel segítve fesztiválunkon és programjainkon - fogalmazott. A fesztivál tíz napja alatt Kapolcson, Taliándörögdön, Vigántpetenden, Monostorapátiban, Pulán, Öcsön és Nagyvázsonyban rendeznek programokat. A szervezők mintegy kétszáznegyvenezer látogatóra számítanak a 19. alkalommal meghirdetett eseményen. A fesztiválra szóló napijegy kétezer forint, a három napra érvényes bérlet háromezer, a tíznapos pedig tizenötezer forintba kerül. Az idei Művészetek Völgye Fesztivál július 27-étől augusztus 5-ig várja a vendégeket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!