Kultúra

2007.06.22. 02:28

Egy hosszú éjjelen át a vas- és ókorunkba

Dunaújváros (szsz) - Nem kell Budapestre utazni a múzeum rajongóknak szombat este. Dunaújvárosban három helyen is lehet virrasztani a közművelődés templomaiban.

Szabó Szabolcs

Tegyük fel, hogy tisztes kultúrpolgárok vagyunk, és csak arra vágyunk, hogy éjszakákon át csatangoljunk a múzeumi folyosókon. Ha ez már megvan, akkor nekünk találták ki a szombati Múzeumok Éjszakája nevezetű programot. Kezdjünk rögtön Móder mesternél. Üssük a vasat a nyáresti forróságban, fejünkön egy elemlámpával. Sok sikert a Kultúr köz 3-ba érkezőknek. A központilag levezényelt programokból azért ajánlunk néhányat: Az Intercisa előtt este hat órától tízig várják az érdeklődőket. Lesz színház, zene, tánc és egyéb jófalatok. A Római Kori Kőtárban már reggel tíztől várnak mindenkit. Családi programok, múltidéző játszóházi kézműves foglalkozások és freskófestés. Este Szent Iván éji kínálat, sötétedés után kőtári kerti parti, majd beszélgetés és közös éneklés várja a múzeumok szerelmeseit. Bónuszként a Szíriusz Csillagász Kör is bemutatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!