Kultúra

2007.04.24. 02:28

Másfélezer versenyző

Dunaújváros (szt) - Ismét a Dunaferr Sportcsarnok ad otthont az IDO Táncok Ma- gyar Bajnokságának a hét végén, három napon át.

Szabó Szabolcs

Az International Dance Organization (IDO) hazai megmérettetésére szép számmal érkeznek a versenyzők az országból, többek között Gyuláról, Békéscsabáról, Sárbogárdról, Budapestről, Esztergomból, Győrből, Debrecenből. Az április 28-ával kezdődő viadalban szombaton reggeltől az utcai táncok (disco, hip-hop, elekctric boogie, braek) előadói versenyeznek, vasárnap pedig, várhatóan tizenhat-tizenhét órán át a show táncosoké lesz a parketta. A záró ünnepi gála fellépői között Európa és a világ legjobb szóló-, duó táncosai, csoportjai és formációi láthatók gyerek, junior és felnőtt korcsoportokban. Hétfőn folytatódik a verseny, a show táncok mellé jönnek a sztepp- és a páros táncok, ezen belül a salsa, a mambo, az argentin tango, a mixing blues és a jitterbug. A látványban sem utolsó program napijegyéért ezer forintot kérnek a szervezők, s ugyanez igaz a vasárnapi maratoni produkcióra, amelynek a gála lesz a ráadása. Ez utóbbin kiosztják A tánc világáért, a világ táncáért járó díjakat is. Szántó Péter, a Magyar Divat és Sporttánc Szövetség elnöke elmondta, hogy az elmúlt évhez képes jelentősen megnőtt az egyes kategóriákban induló versenyzők száma, s ezt figyelembe véve állították össze programtervüket is. Belépőjegyek az MMK-ban és a helyszínen is vásárolhatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!