Kultúra

2006.06.13. 22:00

quotÖrökmozgókquotGyarmati András, Pálmai Csilla és az El-Do Rádió a díjazott

<b></b>

Mórocz Zsolt

A Diákönkormányzat saját kezdeményezésére jött létre ez a díj, amelyet 2000 óta három kategóriában - diák, pedagógus, külsõ támogató - ítélnek oda. Az elismerést azok kaphatják, akik a városi és iskolai szabadidõs rendezvények szervezésében kiemelkedõ szerepet vállalnak.
Idén mindhárom kategóriában három-három jelölés érkezett, amelyek közül a májusi diákparlamenti ülésen titkos szavazással választották ki a gyõzteseket.
Az ünnepélyes díjátadót tegnap tartották a városházán, amelyen Szemenyei István ifjúsági fõtanácsos, Kismoni László alpolgármester, Selyem József, az ifjúsági és sportbizottság elnöke, valamint Vörös Krisztián diákpolgármester is részt vett.
Az idei diák díjazott a Vasvári iskola végzõs tanulója, Gyarmati András lett. A fiatalember kitünõ tanulmányi eredményei mellett válogatott jégkorongozó. Az intézmény önkormányzatának vezetõje, rengeteg közösségi program szervezõje, lebonyolítója.
A pedagógusok közül Pálmai Csilla, a Dózsa iskola tizenhat éve a diákönkormányzatot patronáló tanára lett a kitüntetett. Segítségével számtalan hagyományt sikerült meghonosítani az intézményben. Nevéhez kapcsolódik többek között a városi fenyõfa díszítõ verseny, és az Egészség-hét is.
A külsõ támogatói kategóriában az El-Do Rádióra esett a diákok választása, a díjat Balogh Tamás fõszerkesztõ vette át. A rádió alapítása óta minden ifjúsági rendezvényen képviselteti magát, és tájékoztat a város minden jelentõs eseményérõl. A kéréseket rugalmasan kezelik, a híreket szívesen fogadják.Fotó Vohlmann György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!