Kultúra

2006.06.21. 22:00

Konyec a film nagy része nálunk forog

<b>Szombaton postát rabolnak - ne ijedjenek meg </b>

Mórocz Zsolt

Rohonyi Gábor elsõ nagyjátékfilmje viseli e tömör címet annyi bizonyosnak látszik, nem akármilyen sztorit agyaltak ki az alkotók.
A road movie fõszereplõje egy idõs férfi (Keres Emil alakítja - a magam részérõl minimum húsz éve nem láttam semmiben a kiváló színészt), aki egy szép napon, hirtelen ötlettõl vezérelve kirabol egy vidéki kis postát, majd elmenekül egy öreg Csajkán, Szélmadáron. Késõbb felesége (Földi Teri) is csatlakozik hozzá, és kettesben nekivágnak életük legnagyobb, és talán utolsó útjának. Egy nyomozópáros (Schell Judit és Schmied Zoltán) azonban utánuk ered...
Az MM Film produkciójának jelentékeny részét Dunaújvárosban forgatják az elkövetkezendõ hetekben. Szombaton délután rendhagyó sajtótájékoztatón mutatkoznak be az alkotók a városházán a fõszereplõkön, a rendezõn és a produceren kívül itt lesz a postáskisasszonyt alakító Bánfalvy Ágnes is - nem csupán a protokoll kedvéért...
A tájékoztató után ugyanis a stáb nem szeretne üres kézzel hazatérni azonnal munkához látnak, s rögzítik azt a jelenetet, amikor Keres Emil kirabolja a postát, majd hihetetlen luxusgépén elmenekül. A forgatás helyszíne a Barátság úti kis posta lesz - a dolog finom pikantériája, hogy ezt az egységet két éve tényleg kirabolták.
Most azonban ne tessenek megijedni, hõsködni, közbeavatkozni, rendõrt hívni csak a filmforgatás kedvéért zajlanak az események, az nem az élet, csak egy film. Lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!