Külföld

2009.05.11. 13:57

WHO: emelkedett az újinfluenzás esetek és a halálos áldozatok száma

Genf - Megközelíti a négyezer-hétszázat a bizonyított újinfluenzás esetek száma az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn közölt legfrissebb összesítése szerint; a kór halálos áldozatainak száma meghaladja a félszázat.

nincs nev

A tájékoztatás szerint immár 30 országban jelent meg az úgynevezett A/H1N1 vírus, a legutóbbi ország, ahol laboratóriumi vizsgálatok is megerősítették a felbukkanását, Norvégia.
    
Eddig szinte kizárólag Mexikóban követelt halálos áldozatot a betegség - 48-at -, a másik 29 országból öt halálesetet jelentettek; hármat az Egyesült Államokból, egyet-egyet Kanadából és Costa Ricából.
    
A 4694 megbetegedés csaknem 90 százalékát két országban, az Egyesült Államokban és Mexikóban észlelték, előbbiben 2532, utóbbiban 1626 esetet erősítettek meg.
    
Kanadából 284, Spanyolországból 95, Nagy-Britanniából 47, Panamából 15, Franciaországból 13, Németországból 11, Olaszországból kilenc, Costa Ricából és Brazíliából nyolc-nyolc, Izraelből és Új-Zélandról hét-hét, Japánból és Salvadorból négy-négy esetet jelentettek.
    
Három-három fertőzöttet jegyeztek föl Dél-Koreában, Hollandiában és Kolumbiában, kettőt-kettőt Svédországban és Norvégiában, és egyet-egyet Kínában, Hongkongban, Argentínában, Ausztráliában, Ausztriában, Dániában, Guatemalában, Írországban, Lengyelországban, Portugáliában és Svájcban. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!