Külföld

2009.11.24. 10:32

Véres áldozati ünnep Indiában - több százezer állatot áldoznak fel

DH - Egymillió hindu részvételével megkezdődött kedden Nepálban az a kétnapos ünnep, amelynek során több százezer állat feláldozását tervezik.

MTI

A világ legnagyobb állatáldozati ünnepére az ázsiai ország déli részén, Barijapúrban ötévente kerül sor Gadhi Mai istennő tiszteletére. Az idei ünnepen 20 ezer bivalyt és 300 ezer szárnyast, kecskét, illetve birkát szándékoznak feláldozni. Az állatok húsát szétosztják a hívők között, akiknek egy része a szomszédos Indiából érkezett a kétnapos vallási eseményre. 
Állatvédők erősen támadják az ünnepet, amely évszázados hagyományokon alapul. A hinduk szerint az állatáldozat szerencsét és jólétet hoz számukra. 
A rendezvényt a barijapúri hindu templomban nyitották meg. A szentély főpapja két patkány, két galamb, egy csirke, egy bárány és egy disznó leölésével jelezte az áldozati ünnep kezdetét. A rituálénak megfelelően a hívők "éljen soká Gadhi Mai!" kiáltással üdvözölték az ünnepet, majd a közeli mezőre vonultak, ahol 250 mészáros várta a jelet a bivalyok leölésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!