Külföld

2008.10.15. 07:54

Utolsó vita előtt: Obama meggyőzően vezet

<b>USA</b> - Várhatóan a gazdaság lesz a témája a szerda esti, harmadik és egyben utolsó elnökjelölti vitának az Egyesült Államokban. <i>John McCain</i> új gazdasági javaslatokkal próbálja ledolgozni hátrányát, de <i>Barack Obama</i> egyre jelentősebben vezet.

nincs nev

A republikánus elnökjelölt leginkább a nyugdíjasok és a családok anyagi biztonságának megteremtését tartaná fontosnak. Ennek érdekében azt javasolja, hogy a 700 milliárd dolláros kormányzati mentőcsomagból 300 milliárdot a bankok helyett a jelzáloghitelesekre, a bajba jutott kisemberekre fordítsanak. John McCain szerint ez a pénzpiacok stabilizálásához is hozzájárulna. Emellett több területen és több társadalmi réteget is érintő adócsökkentést ígért - közölte az MR1-Kossuth Rádió. 

McCain az elemzők szerint ezekkel a javaslatokkal szeretné ledolgozni hátrányát, ami a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint egyre nagyobb. Az újságok és televíziós csatornák különböző felmérései szerint Barack Obama demokrata elnökjelölt 10-14 százalékos előnyre tett szert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!