Külföld

2013.01.03. 13:33

Utcai takarítóként dolgozik egy kínai milliomosnő

Sanghaj - A semmittevés helyett az utcai takarítást választja egy milliomosnő Kínában, aki sajtójelentések szerint gyermekei számára akar ezzel követendő példaként szolgálni.

A közép-kínai Vuhanban élő, 53 éves Jü Jou-csen összesen 17 ingatlannal rendelkezik, amelyek együttes értéke a 10 millió jüant, vagyis a 360 millió forintot is meghaladja. Bár fényűzően élhetne csupán lakásainak kiadásából származó jövedelméből is, a milliomosnő a hét hat napján korán reggel felkel, és estig a város Vucsang nevű kerületének utcáit takarítja. Naponta három kilométernyi utcaszakasz megtisztításáért felelős, munkájáért alig több mint havi 1400 jüant kap.

Vagyona miatt számos kritikát kap az emberektől, a legtöbben nem értik, hogy miért dolgozik - mondta el a helyi sajtónak, hozzátéve, hogy válasza egyszerű: követendő példaként szeretne szolgálni gyermekei számára. "Nem akarom, hogy azt higgyék, pusztán a bérleti díjak összegyűjtése életforma lehet. Ez csak ártalmas hatással lehetne rájuk és életszemléletükre hosszú távon" - fejtette ki.

Akár büszke is lehetne gyermekeire, ugyanis mindketten jobban keresnek anyjuknál: fia kétezer, lánya háromezer jüant kap havonta.

A "különc milliomossal" készült riport arra is kitér, hogy Jü 2008 után kezdett gazdagodni, akkoriban, amikor a kínai ingatlanpiac felfutásával a vuhani ingatlanok ára is meredek emelkedésbe kezdett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!