Külföld

2008.05.26. 11:05

Rosszul szerepelt a Magyar Koalíció a Vajdaságban

<b>Szerbia/Vajdaság</b> - Az eddigi 12 helyett csak 9 mandátuma lesz a vajdasági Magyar Koalíció Pártjának a tartományi parlamentben. A törvényhozásban a Demokrata Párt szerzett abszolút többséget a vajdasági parlamenti választásokon.

nincs nev

A Demokrata Párt és a liberális G17+ Az Európai Vajdaságért nevű koalíciója abszolút többséget, 64 mandátumot szerzett a 120 tagú tartományi parlamentben. A magyar jelöltek egy kivételével mindenhol a Demokrata Párt jelöltjeivel kerültek szembe, azaz a magyar szavazók többsége az etnikai párttal szemben is a demokratákat támogatta. Temerinben a magyar jelöltet a szerb radikálisok jelöltje győzte le, összesen 29 szavazattal – közli az Index. 

A tartományi választáson a második helyen a Szerb Radikális Párt végzett 25 mandátummal. Vojiszlav Kostunica Szerb Demokrata Pártja, koalícióban az Új Szerbiával hat mandátumot szerzett, akárcsak a Vajdasági Szociáldemokrata Liga. A szocialisták és a nyugdíjaspárt öt-öt helyet szerzett, és öt független képviselő is bejutott a tartományi parlamentbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!