Külföld

2008.11.10. 15:22

Uniós támogatásból dőzsölnek a szélhámosok

<b>Nagy-Britannia</b> - Százmilliós nagyságrendben használnak fel támogatásokat csalárd módon egyes vállalkozók és politikusok - olvasható az Open Europe nevű brit civil szervezet jelentésében.

nincs nev

Az Index a brit szervezet legfrissebb jelentéséből szemezgetett a száz napvilágra került eset közül. 

Az egyik szerint például egy cosenzai fogorvos 55 luxusautót vásárolt uniós pénzen, amelyet egy soha nem létezett napelemgyártó vállalkozásra kért. Ezzel összesen legalább 80 millió euróval károsították meg az uniót társaival együtt. 

Nem ritka, hogy olyan programokra kértek pénzt politikusok, melyek el sem kezdődtek, vagy nem fizették ki a szervezőket. Kisebb olasz szakszervezetek például a fogyatékosok, munkanélküliek és tanárok továbbképzésére szánt pénzt luxusutazásokra, valamint politikai kampányokra költötték. 

Uniós pénzből üzemeltettek továbbá egy bordélyházat Spanyolországban, Hetedik Mennyország néven. A pénzt eredetileg lovasiskola létesítésére kérték. 

Az egyik leggyanúsabb eset Dániában történt, ahol sípálya építésére nyert EU-pénzt egy élelmes üzletember egy olyan szigeten, ahol soha nincs hó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!