Külföld

2008.07.29. 13:25

Moszad-ügynök volt a külügyminiszter

<b>Izrael</b> - <em>Cipi Livni</em> izraeli külügyminiszter, a kormányfői poszt egyik várományosa kedden először ismerte el nyilvánosan, hogy az izraeli titkosszolgálat, a Moszad ügynöke volt.

nincs nev

Az izraeli rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy négy évet töltött el a szolgálatnál, túlesett a kiképzési fokozatokon, majd külföldön működött – tájékoztat a Stop.hu. A jelenleg 49 éves Livni azonban nem volt hajlandó felfedni, hogy milyen jellegű titkosszolgálati munkát végzett. 

Az izraeli és a nemzetközi sajtó egy ideje már feszegeti Livni Moszad-múltját, amely az 1980-84-es időszakra esett. Livnit 1999-ben választották meg az izraeli parlament, a kneszet tagjává. Politikai pályafutása ezt követően gyorsan ívelt a magasba. Jelenleg a kormányon lévő Kadima párt egyik elnökjelöltje. 

A párton belül szeptember 23-án rendeznek tisztújító választást, és a közvélemény-kutatási adatok alapján Livni a pártelnöki és következésképpen a miniszterelnöki posztra a legesélyesebb jelölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!