Külföld

2013.12.11. 09:39

Ukrajnai tüntetések - Janukovics párbeszédet kezdeményezett

Kijev - A rohamrendőrök megkezdték szerda reggel a kijevi városháza ostromát - jelentette a helyi média.

MTI

Janukovics társadalmi párbeszédet kezdeményezett az ellenzék részvételével

Viktor Janukovics ukrán elnök "nemzeti párbeszédet" kezdeményezett a politikai pártok, a civil társadalom és az egyházak képviselőinek részvételével.

"Nemzeti párbeszédre hívom az összes politikai erő, az egyházak, a társadalom képviselőit. Kész vagyok személyesen részt venni a kerekasztal-tárgyaláson" - jelentette ki szerdán közzétett közleményében. 

Külön kérte az ellenzéket, hogy a kompromisszumra jutás érdekében ne utasítsa el a részvételt, és ne a "szembenállást és az ultimátumokat" használja eszközként céljai elérésére.

A rohamrendőrség a városházát ostromolja

A rohamrendőrök megkezdték szerda reggel a kijevi városháza ostromát - jelentette a helyi média.

Az UNIAN hírügynökség azt írja, hogy a Berkut nevű rohamrendőri alakulat könnygázt is bevetett, hogy kifüstölje az épületből a tüntetőket, akik viszont a városháza első emeletéről hideg vizet locsolnak rájuk.

Közben a Függetlenség teréről a tüntetők elindultak a városháza felé, valószínűleg azért, hogy szembeszálljanak a rohamrendőrökkel. A demonstrálók az elmúlt napokban a városháza épületének alsó szintjét vették birtokukba, ahol melegedőt, ételosztót és elsősegélynyújtó pontokat rendeztek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!