Külföld

2008.05.21. 10:45

Karnyújtásnyira az elnökjelöltségtől

<b>USA/Kentucky</b> - <em>Barack Obama</em> szenátor kedden a Kentuckyban tartott előválasztás után megszerezte a jelöltállító konvencióra az elkötelezett delegátusok többségét.

nincs nev

Bár vetélytársa, Hillary Clinton nagy fölénnyel nyerte meg a fordulót, 65-30 arányban győzött, az afro-amerikai politikus elegendő delegátust kapott ahhoz, hogy elérje a többséget a nép által választott delegátusok körében – írja a Stop.hu. 

Ezek azok a delegátusok, akik a szuperdelegátusokkal szemben nem saját belátásuk szerint döntenek a jelölt személyéről, hanem annak arányában lesznek kötelesek szavazni, amilyen eredményt az aspiránsok a szövetségi államokban elértek. 

Obama nem hirdetett győzelmet, de úgy fogalmazott, hogy elérhető közelségbe került számára a jelöltség. Azt ünnepelte, hogy az amerikai nép által választott delegátusok többségének támogatásával tért vissza Iowába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!