Külföld

2008.05.13. 10:41

Járványveszély: temetetlen holtak Burmában

<b>Mianmar</b> - A trópusi éghajlaton emberi tetemek tízezrei indultak oszlásnak, mivel a burmai ciklon áldozatainak nagy részét még nem tudták eltemetni. A járványveszély egyre fenyegetőbb.

nincs nev

Az ENSZ becslése szerint százezer, a burmai kormány szerint mintegy 65 ezer áldozata volt az ország egy részét letaroló ciklonnak. A WHO hullazsákokat küld az országba – közli az Index. 

Az áldozatok nagy része azon a helyen maradt, ahol a vég elérte. Az oszlásnak indult tetemek megfertőzhetik a folyókat és csatornákat, amelyekből az ivóvizet nyerik. Hasmenéses és vérhasos eseteket már tapasztaltak, koleráról azonban még nem tudnak. 

A kormány a hatalmas gondok ellenére a legtöbb külföldi szervezetet nem engedi be az országba. A magyar Baptista Szeretetszolgálat munkatársai is napok óta hiába várakoznak Thaiföldön. A kormány attól tart, hogy a megsegített lakosok túlságosan hálásak lesznek a nyugatiaknak – vélekedik az Index.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!