Külföld

2011.07.09. 06:36

Újabb véres leszámolás Mexikóban

Fegyveresek hatoltak be egy észak-mexikói bárba pénteken és legkevesebb húsz embert megöltek, a támadás része a drogbandák közötti véres leszámolásoknak.

MTI

Az El Universal című helyi lap a rendőrséget idézve azt írta, hogy a Monterrey belvárosában lévő mulatóban AK-47-es gépfegyverrel számoltak le az emberekkel. Öten megsebesültek. 
 Az elmúlt négy évben az iparosodott és viszonylag virágzó Monterrey, amely korábban mintája volt a fejlődő gazdaságoknak, mostanra jelképévé vált annak a káosznak, amit a rivális drogbandák közötti leszámolás jelent.
Felipe Calderón mexikói államfő hivatalba lépésekor, 2006-ban kíméletlen küzdelmet hirdetett a bűnözök ellen, s a rendőrség munkáját erősítendő mintegy 50 ezer katonát vezényelt át erre a feladatra. Ennek ellenére mindennaposak a lövöldözések és gyilkosságok még fényes nappal is. A drogbandák egymás közötti leszámolásainak, valamint a rendfenntartó erők és a bűnözők  összecsapásainak következtében az utóbbi években több mint 37 ezer ember vesztette életét Mexikóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!