Külföld

2015.01.16. 13:35

Újabb túszejtés a francia főváros közelében - Megadta magát a túszejtő

Egy ismeretlen férfi két túszt ejtett egy postahivatalban Párizs egyik északnyugati elővárosában, Colombes-ban pénteken.

Nevük elhallgatását kérő illetékesek szerint egy fegyveres férfi röviddel délután 1 óra előtt vette be magát a postahivatalba. Azt nem tudni, hogy a túszejtés idején hányan tartózkodtak a helyiségben, de többségüknek sikerült elmenekülniük.

A túszejtésnek az első hírek szerint nincs köze az előző heti iszlamista terrortámadásokhoz.

Fotó: ">twitter


A francia hírtelevíziók rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölték, hogy az elkövető egy labilis idegállapotú férfi, aki érzelmi csalódástól szenved. A terrorelhárítási szervekkel soha nem volt dolga, neve nem szerepel a megfigyeltek listáján. 

A túszejtővel a hatóságok már tárgyalnak. A környéket - amely felett egy helikopter köröz - a rendőrség teljesen lezárta.

15:02 Megadta magát a párizsi túszejtő

Megadta magát az a harmincéves férfi, aki két túszt ejtett egy postahivatalban Párizs egyik északnyugati elővárosában, Colombes-ban pénteken. A fegyverest, aki több mint két órán át tartotta fogva túszait, őrizetbe vette a rendőrség. Egyetlen lövés sem dördült, mind a két túsz jól van, nem sérültek meg a túszejtés során - közölte a rendőrség. A túszejtésnek az első hírek szerint nincs köze az előző heti iszlamista terrortámadásokhoz. A francia hírtelevíziók rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölték, hogy az elkövető egy labilis idegállapotú férfi, aki érzelmi csalódástól szenved, kisebb köztörvényes bűncselekmények miatt már volt dolga a rendőrséggel, de a terrorelhárítási szervek nem tartották megfigyelés alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!